Massage-Tillval

Här nedan följer olika möjliga tillägg till din massagebehandling. Berätta om du önskar något av följande:
Reflexologipunktsmassage
Avslappnande massage
Massage med fokuserad Andning
Massage med Gua Sha behandling för bindväv.

• Tillval Reflexologipunktsmassage

Reflexologipunktsmassage är tillägg för dig som tycker om massage på fotsulor, handflator, underben och underarmar. Enligt kinesisk medicin så är reflexologipunkter något som både händer och fötter har rikligt av. För få till ett mer precist tryck på dessa punkter kan en zonsticka användas. Tryck på dessa punkter försätter hela kroppen i avslappning. Enligt kinesisk medicin anses punkterna höra ihop med andra extremiteter och inre organ så som tarmar, sköldkörtel, urinblåsa med mera.

Om man trycker på tummens bas så verkar nervimpulser sändas ut till och stimulera till exempel även ryggraden. Om nu ryggradsområdet känns mer avslappnat så kan det bero på att nervsignalerna stimulerat till ökad cirkulation även i ryggraden.

Reflexologipunktsmassage leder till ökad avslappning och cirkulation i hela kroppen.

Massage på händer och fötter upplevs av många som mycket behaglig och rogivande att få. Man hamnar i ett skönt meditativt tillstånd.

• Tillval – Avslappnande Massage

Beröring är en viktig del för känsla av välbefinnande. Beröring väcker hudens må-bra-hormoner oxytocin, lugnar ner andning och nervsystem och ger avslappning och kroppsnärvaro. Avslappnande massage innehåller en serie lugnande strykningar och mjuka knådningar som bland annat ges i linje med lymfbanorna. 

Massage sätter igång det parasympatiska nervsystemet då andningens och hjärtslagens frekvens sänks. Då sjunker även halter av stressrelaterade ämnen och hormoner så som kortisol och adrenalin.

• Tillval – Massage & Andning

Massagen kan med fördel kombineras med medveten andning.

Sessionen börjar helst med fokuserad lugnande andning. När man håller fokus på sin andning så ökar chansen till än djupare upplevelse av massagens smärtlindrande och avslappnande verkan. Massage och andning främjar kroppsnärvaro och sinnesro och kan skänka lugn och harmoni lång tid efteråt.

• Tillval – Massage med Gua Sha behandling för bindväv

Gua Sha är en anrik kinesisk hudbehandlingsmetod. Metoden har på senare införlivats i kiropraktorers och naprapaters behandlingar i väst. Huden skrapas med ett litet skrapverktyg. Det får kapillärerna under huden att brista något. I underhuden finns även lymfkärl, nerver, svett- och talgkörtlar, känselkroppar mm. Kapillärerna förser läderhuden och andra intilliggande vävnader med syresatt blod. Celler i olika vävnader som gränsar till varandra utbyter vätska, blod och näringsämnen. Vätskeutbyte är nödvändigt för cellförnyelse och celltillväxt och sker automatiskt i en frisk kropp. Om detta vätskeutbyte inte längre sker med lätthet så stagnerar blod- och vätskeflöde och adherenser kan uppstå. Adherenser är när vävnadsytor som normalt ska vara åtskilda växer ihop. Cellväggar i angränsande vävnader häftar samman och blod och vätska flödar inte längre igenom.

Gua Sha verktyg kan användas över spänd ytterhud, spänd bindväv som en form av bindvävsmassage, samt på ärrbildningar i huden. Lösgör adherenser, får huden att föryngra sig. Trycket från Gua Sha verktyg stimulerar akupunkturpunkter som finns över hela kroppen. Detta främjar cirkulation och vitalitet i inre organ och vävnad med beröringskoppling till punkterna.

info@terapibehandlingar.se

Konsolvägen 13, Hökarängen

Tel: 070-4640108