Avslappnande Massage

Beröring är en viktig del för känsla av välbefinnande. Beröring väcker hudens må-bra-hormoner oxytocin, lugnar ner andning och nervsystem och ger avslappning och kroppsnärvaro.

Avslappnande massage innehåller en serie lugnande strykningar och mjuka knådningar som bland annat ges i linje med lymfbanorna. Massagen kan med fördel kombineras med medveten andning. När man som klient samtidigt håller fokus på sin andning så ökar chansen till än djupare upplevelse av massagens tryck mot hud, muskler och vävnader. Detta ger än mer kroppsnärvaro och sinnesro att uppleva här och nu.

När avslappnande massage ges behåller klienten underkläder på och får värmande handdukar över sig. Massören använder lite olja i sina händer för att strykningar över huden ska kännas behagliga. Massagen ges på huvud, hals, axlar, armar, händer, rygg, ben, fötter i enlighet med klientens önskemål.

Massage sätter igång det parasympatiska nervsystemet då andningens och hjärtslagens frekvens sänks. Då sjunker även halter av stressrelaterade ämnen och hormoner så som kortisol och adrenalin.

Avslappnande massage ihop med medveten andning kan skänka lugn och harmoni för kropp och psyke lång tid efteråt.