Jag heter Tove Ingrid. Min strävan är att nå alla sorters människor med önskan att hitta metoder för inre lugn. Jag hoppas nå dig som känner dig nere, ledsen, ofta har ångest men som gärna vill hitta vägar ut. Jag hoppas nå dig som upplevt eller vill uppleva den läkande kapaciteten i Andningsarbete. Och dig som insett eller vill inse den fantastiska förändrings potential som finns i sinnets föreställningsförmåga. Symbolterapi samt Terapi för inre Barn Delpersonligheter arbetar med den kreativa lösningsfokuserade delen av vårt psyke.

Dessa verktyg har betytt och betyder oerhört mycket för mitt personliga förändringsarbete.

Sinnet är en sann healer när det riktas och fokuseras rätt.

Den medkänsla som går att hitta i vår kreativa inre värld av bilder och symbolik är häpnadsväckande. Arbetet med Symboler och inre Barn och Delpersonligheter är målinriktat i syfte att se, förstå och frigöra beteende- och känslomässiga problem. Andningstekniker skärper fokus så att vi lättare uppmärksammar kroppens känslor och sensationer. Vi blir inte bara mer känsliga gentemot våra kroppar och känslor. Andning gör det också lättare att frigöra känslor och spänningar som lagrats i kroppen.

Jag har arbetat med människor i hela mitt yrkesliv. Jag har mångårig erfarenhet från stödjande arbete med människor med psykisk ohälsa. Jag är van att lyssna in och tillsammans med den jag stödjer söka efter lösningar och motivation till förändring. Som massör har jag även arbetat på företag.

Sedan barndomen har jag lyssnat, många gånger mer än jag pratat. När jag lyssnar lever jag mig in i det jag hör. När en person berättar något viktigt, kan jag uppleva olika stämningar och känslolägen inom mig. Jag ser det framför mig och upplever att jag känner jag vad hen bär på. Jag har genom livet ofta fått höra att jag är överkänslig. Det negativa med överkänslighet, som jag ser det, är reaktiviteten som kan komma med det. Det har kunnat leda till missförstånd och obekväma situationer. Överkänslighetens positiva aspekt är enligt mig, känsligheten och inlevelsen med situationer och andra. Ofta har mina ingivelser och det jag känt bekräftats och efteråt visat sig vara rätt.

Jag älskar djur och natur och finner kontakten med dessa djupt berörande och läkande. Att reflektera över och skapa inre bilder där djur och natur ingår som en del av min personliga symbolterapi.

Jag är registrerad för F-skatt och är ansvarsförsäkrad hos Folksam

Kvalifikationer

– Psykologexamen & examen i psykologisk behandling och psykoterapi (Steg 1) i Kognitiv Psykoterapi och Psykodynamisk metod (Psykologprogrammet, Umeå Universitet)
– Diplomerad Symbolterapeut – (genom Åke Högberg och Symbolon)
– Diplomerad Medicinsk Massageterapeut (Sveriges Utbildningscenter -Stockholm) 
– Diplomerad Thaimassör (Chiang Mai i Thailand)
– Grundutbildning i Traumaterapi enligt IoPT – Identity-Oriented Psychotrauma Therapy
– Certifierad instruktör i Biodynamic Breath & TraumaReleaseSystem
– Breath Facilitator in PranaYama techniques. Life Awareness Teacher (wwwyogalap.com)