Fördjupad Information om Terapibehandlingarna

Vad ingår i medicinsk massage

Vad ingår i medicinsk massage hos Terapibehandlingar?

I Medicinsk Massage läggs behandlingsfokus på ditt problemområde, i samråd med dig. Du behåller underkläder på och bäddas in i värmande handdukar och filtar efter behov. Beroende på behandlingens tidslängd har du möjlighet att bearbeta rygg, axlar, nacke, huvud, ben, fötter, armar, händer.

Triggerpunktsbehandling
Triggerpunkter är små sammandragningar eller kramper där cirkulation i muskeln hämmats. Vid tryck på punkten uppstår smärta, ibland lokalt och ibland med utstrålning till andra delar av kroppen. Triggerpunktsmassage ökar cirkulationen och öppnar upp för inflöde av nytt, syresatt blod och frisk lymfvätska.

Töjning/Stretch av förkortade spända muskler och stela leder. Stretch och massage förlänger, slappnar av spända muskler och mjukar upp leder. Massagen kan ha inslag av thaimassagens stretch, tryck och akupressur.

Hot Stone – Värmebehandling – Varma Lavastenar (eller kylbehandling vid behov)
Lavastenar håller värme länge. Stenarna placeras och/eller stryks längst med rygg, armar eller ben enligt önskemål. Stenarnas värme leder till avslappning. Varma Lavastenar på leder och kotor med t.ex. artros och på utarbetade muskler känns som healing. (Vid svullnader, inflammationer inne i muskler och vid mer akuta smärtsymtom erbjuds kylbehandling, i form av is inlagt i handduk över skadeområdet).

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är received_630289287425799-700x933.jpeg

Akupressur massage i fot och hand – Massage med Zonsticka i handflata och fotsula stimulerar akupunkturpunkter och nervändor. Det ökar avslappning, cirkulation och ämnesomsättning med positiv påverkan på inre organ och andra delar av kroppen. Du behöver säga till massören att du vill ha akupressur.

BindvävsMassage med Gua Sha – Gua Sha är ett kinesiskt massageverktyg som skrapas över huden. Det lösgör bland annat adherenser, sammanväxter och ärrbildningar och får huden att föryngra sig genom att bilda nya celler. Trycket från Gua Sha verktyget stimulerar akupunkturpunkter och främjar cirkulation och vitalitet. För mer info läs min blogg: http://terapibehandlingar.se/gua-sha-spooning-iastm-losgor-stelhet-spanningar-i-muskler-fascia-leder/
Du behöver säga till massören att du vill ha Gua Sha behandling

Många skador vi drar på oss är belastningsrelaterade och sker på grund av återkommande rörelser och kroppshållning som innebär slitage på kroppen. I samband med massagebehandlingen kan vila från träning eller slitsamma rörelser vara bra för återhämtningen.

Välkommen till min behandlingslokal beläget i lugn hemma miljö.